ويروس کرونا تا حد زيادي باعث خانه نشين شدن افراد جامعه شده که همين موضوع سبب روزمرگي و سر رفتن حوصله افراد مي شود. از مهمترين رده سني که در خانواده ها بايد اين روزها به آن ها توجه شود، کودکان هستند.
اگر فعاليت هاي ما در قرنطينه خانگي آن هم به مدتي نامعلوم کنترل نشود، باعث آسيب هاي روحي و رواني مي شود که کودکان با توجه به آسيب پذيري بالايي که دارند، بيشتر در معرض اين خطرات هستند. در اين مطلب قصد دارم شما را با 7 فعاليتي که خانواده ها در قبال کودکان مي توانند انجام دهند و باعث شوند خلاقيت کودکشان شکوفا شود، آشنا کنم :
1) با کودک بازي کنيم
هيچ کاري به اندازه بازي کردن با کودک او را خوشحال و راضي نمي کند. ترجيحا بازي هايي باشد که کودک را مجبور به فکر کردن و فعاليت بدني بکند نه صرفا بازي هاي داخل گوشي. بازي هايي مثل قايم موشک، خمير بازي، درست کردن کاردستي، چيدن پازل، بسکتبال خانگي و . .
2) با او کتاب بخوانيم
زمان خوبي است تا در کنار کودک خود کتاب بخوانيم و فرهنگ کتاب خواني را به او بياموزيم. اگر کودک ما به مدرسه مي رود اجازه دهيم او بيشتر براي ما کتاب بخواند و اگر هنوز به مدرسه نمي رود ما براي او کتاب بخوانيم و نظرش را در مورد کتاب بشنويم.
3) با کودک آشپزي کنيم
آشپزي کردن مي تواند يک فعاليت جذاب بخصوص براي کودکان باشد چرا که تجربه هاي جديدي به او مي آموزد. مي توانيم کودک خود را در انجام برخي کارهاي آشپزي که مناسب او هستند (مثل هم زدن موارد) مشارکت دهيم.
4) حيوانات را بيشتر بشناسد
مي توانيد با کمک کودک خود نام حيواني را انتخاب و روي يک برگه يادداشت کنيد. سپس از او بخواهيد که هر آنچه در مورد آن حيوان مي داند را به شما بگويد و شما همه آن ها را بر روي همان برگه يادداشت کنيد. در انتها با هم بررسي کنيد که کدام اطلاعات کودک شما صحيح و کدام نادرست است و اطلاعات غلط را به او بازگو کرده و تصحيح کنيد. همچنين اطلاعات بيشتري را هم به او در مورد آن حيوان بگوييد تا بيشتر با دنياي حيوانات آشنا شود.
5) کودک برايتان داستان بنويسد
از کودک خود بخواهيد براي شما در مورد موضوعي يک داستان بنويسد. ترجيحا در داستان خود از نقاشي هم استفاده کند.
6) از درس هاي کودک غافل نشويد
دير يا زود قرنطينه خانگي تمام مي شود و زندگي به روال عادي خود باز مي گردد. چنانچه کودک شما به مدرسه مي رود و يا اينکه به کلاس هايي نظير موسيقي، هنر، زبان و مي رود از درس ها و آموزش هاي او غافل نشويد . طبق يک برنامه به آن ها رسيديگي کنيد.
7) وقت نظافت اتاق ها است
وقت آن رسيده کودکتان بيشتر روي پاي خودش بايستد. اگر تا الان در مرتب کردن وسايل اتاقش و يا نظافت آن نقشي نداشته، بهتر است در انجام اين کارها به شما کمک کند.
منبع : سايت ژد
درباره این سایت